05.04.2021, 18:09

Квітневі жарти погоди: частину України охопить холод, снігопади та дощі

Марина Началова | Все новости автора
погода

Квітень продовжує жартувати з циклонами, атмосферними фронтами, похолоданням й снігопадами. У найближчі дні в Україні прогнозується складна погода.

За повідомленням синоптика Наталки Діденко, 6 квітня значна частина Європи належатиме холодній погоді, а в багатьох країнах йтиме сніг та мокрий сніг.

Синоптик повідомила, що у вівторок холодне повітря охопить західну частину України, вдень очікується +3+8 градусів, місцями 0+3 градуси. В Карпатах до 3-8 градусів морозу.

Похолодання призупиниться перед Київщиною та Вінниччиною - тому саме звідси поки що ще побуде тепліша погода, завтра на Сході, Півдні, більшості центральних областей протягом дня очікується +9+13 градусів.

Вітер очікується з некомфортними поривами, на Заході та Півночі з північного заходу, на решті території України ще залишиться південних напрямків.

6 квітня в західних областях України передбачається мокрий сніг, у Карпатах можливий сильний сніг, в Житомирській, Вінницькій, Київській та Чернігівській областях - періодично невеликий дощ. На решті території України - без опадів, лише в Криму місцями пройде незначний дощ.

У Києві у вівторок протягом дня передбачається +10+13 градусів. Збільшиться хмарність, є ймовірність невеликого дощу, проте нічого серйозного.

Діденко попередила, що на Благовіщення холодна повітряна маса просунеться далі, водночас з південного заходу в Україну зайде циклон. Дощі переходитимуть у мокрий сніг, переважно на Заході та Півночі України. Лівобережжя належатиме теплішій погоді, тому там очікуються переважно дощі.

Погода в Україні загалом передбачається 7-8 квітня складною. У кінці тижня, ближче до вихідних, температура почне підвищуватися, побільшає сонця, повідомила Діденко.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: