05.04.2021, 20:59

"Дуже непрості вибори": ЦВК не визнає перемогу Вірастюка на Івано-Франківщині без судових рішень

Марина Началова | Все новости автора
вирастюк

Центральна виборча комісія прийняла протокол з мокрою печаткою окружної виборчої комісії № 87 у Івано-Франківській області, де відбулися довибори у Верховну Раду.

За результатами голосування переміг стронгмен Василь Вірастюк, який балотувався у народні депутати від партії "Слуга народу". Однак ЦВК встановить результати тільки після судових рішень у 24 справах щодо виборів на Прикарпатті, які зараз розглядаються у судах.

На сторінці ЦВК у Фейсбуці повідомляється, що вчора ОВК опрацювала 100% голосів. За попередньою інформацією 31,25% (15 076 виборців) проголосували за Василя Вірастюка. Сьогодні з такими даними Комісія прийняла протокол від ОВК для подальшого опрацювання.

"Наразі 24 справи щодо виборів на Франківщині розглядаються у судах. Що робитиме Комісія: детально опрацює отримані матеріали та встановлюватиме результати виборів з урахуванням остаточних судових рішень", - йдеться в повідомленні.

"Дуже непрості вибори відбулися. Є багато порушень, наприклад, зникнення виборчих бюлетенів. Закликаємо правоохоронні органи якнайшвидше провести розслідування та притягнути до відповідальності порушників. У свою чергу ЦВК буде детально опрацьовувати усі матеріали від ОВК та в межах своїх повноважень встановлюватиме результати виборів з урахуванням судових рішень, що набудуть законної сили", - зазначив Голова Комісії Олег Діденко.

Раніше у громадянській мережі "Опора" заявили про грубі порушення під час проміжних виборів на Прикарпатті, зокрема не зійшлися дані протоколів ДВК та результати повторного підрахунку голосів: як повідомляється, зникла частина бюлетенів на підтримку кандидата Олександра Шевченка.

Читайте ще: Перший день локдауну в Києві: затори, пусте метро, торгівля спецперепустками і таксі втридорога

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик