06.04.2021, 14:04

Дегустуємо продукти виробників Донбасу - крафтовы, фермерські, авторські

Ольга Станішевська | Все новости автора

В Україні вже давно спостерігається мода на все крафтове. Це товари, які виготовляють в невеликих кількостях малими виробництвами. Крафтовий сир, ковбаса, варення і навіть мило роблять і на Донбасі.

Чому слова «крафтове» та «фермерське» додають привабливості здавалося б звичайним продуктам? Тому що масове виробництво їжі з єдиним смаком і ароматом сприяло тому, що люди почали шукати нові, або старі забуті, відчуття смаку і запаху. Зазвичай, для таких продуктів використовують свою сировину, а також ферм, що знаходяться поруч. Партії сиру, ковбаси робляться невеликі. Застосовують природні консерванти - такі як сіль. Звичайно, в таких продуктах немає «хімії», наприклад, глутамату натрію, який використовується в масовому виробництві м'ясних виробів.

Бандерівська ковбаса з Донбасу

В Іванопіллы під Костянтинівкою є ферма «Козацьке подвір'я». Тут як раз і роблять ту саму крафтову продукцію. Ми продегустували м'ясо і сир.

Нарізка: м'ясо, ковбаса, бекон, балик. Також в нарізку можуть входити махан, курхан, індичка.

нарезка мясная

Ковбаса «Бандерівська»

колбаса бандеровская

Звичайно, цю ковбасу не порівняти з тією, що продається в звичайному магазині, бо тут точно є м'ясо. Вірніше, вона повністю зроблена з яловичини вищого сорту і свинячого сала.

Твердий сир від «Козацького подвір'я» за авторським рецептом. Недолік один - реально сильно твердий, особливо по краях.

сыр

А ось йогуртовий сир в маслі зі спеціями дуже сподобався - аромат трав і вершковий післясмак. Цей сир розфасований в банки різного об'єму. Підходить і для салату, і для намазування на хліб.

йогуртовый сыр

«Скажи Cheese» і з'їж халумі

Ще одна ферма на Донеччині славиться авторськими сирами - «Скажи Cheese». Ми спробували халумі цієї сироварні. Сир був в подарунковій упаковці, всередині - покроковий рецепт приготування його на грилі.

Сироварня працює з 2015 року, коли її власники переїхали із Донецька в селище під Краматорськом.

Сімейні рецепти варення з Костянтинівки

Спочатку невелике виробництво «Ажур-конфітюр» в Костянтинівці прославилося варенням за сімейним рецептом із зелених горіхів. Пізніше додало нові види: варення з кизилу, шовковиці, чайної троянди, обліпихи. Ми спробували - з агрусу.

варенье из крыжовника

Звичайне варення. Мало цукру, тому ягоди не цілі. Можливо, з більш екзотичних продуктів і варто було б купити, але це - вдома смачніше))

Підводимо підсумки

  • Крафтові, фермерські, авторські товари - це не масове, штучне виробництво.
  • Перевага таких продуктів в тому, що вони виготовляються з високоякісної сировини.
  • Фермери експерементують, тому ви можете постійно пробувати щось нове, незвичайне.

У наших торгових мережах ви не знайдете цієї фермерської продукції, тому покупка товарів місцевих виробників вимагає трохи більше часу. Але це варто того: ви не тільки підтримайте локальних виробників, але і отримаєте смачні якісні продукти.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик