06.04.2021, 16:00

Українцям повідомили, як будуть підвищуватися пенсії протягом року

Марина Началова | Все новости автора
пенсия

Цієї весни в Україні проведено індексацію пенсій, в тому числі розпочато індексацію для працюючих пенсіонерів. Протягом року заплановано ще кілька підвищень пенсійних виплат.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, як будуть підвищуватися пенсії у 2021 році, передає Час Пік.

За словами Шмигаля, індексацію пенсій за березень повністю завершено. Виплачено 43 млрд грн - це на 20% більше, ніж за березень минулого року. Середній розмір підвищення для однієї людини склав трохи понад 300 грн. Загалом індексація торкнулася 8 млн українських пенсіонерів.

З квітня також почалася індексація виплат для працюючих пенсіонерів. Вона орієнтовно торкнеться 400-600 тисяч людей. Збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально залежно від страхового стажу та від заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія.

З 1 липня будуть збільшені надбавки за понаднормовий стаж, надбавки особам з інвалідністю внаслідок війни, надбавки учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсії за особливі заслуги. Буде підвищено мінімальну пенсію.

З жовтня буде встановлено щомісячні доплати до пенсії до 400 грн для пенсіонерів віком 75-80 років.

З грудня відбудеться чергове підвищення мінімальної пенсії, а також збільшення надбавок до виплат окремим категоріям громадян.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: