06.04.2021, 22:01

У EMA заявили про зв'язок вакцини AstraZeneca з утворенням тромбів

Марина Началова | Все новости автора
AstraZeneca

Представник Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) заявив про зв'язок між щепленням антиковідною вакциною AstraZeneca і утворенням тромбів у пацієнтів.

Відповідну заяву зробив керівник підрозділу з боротьби з інфекціями і розробки стратегії вакцинації EMA Марко Кавалері в інтерв'ю італійському виданню Il Messaggero, передає Час Пік.

"Зараз ми точно можемо сказати, що існує очевидний зв'язок з вакциною. Проте ми не знаємо, що викликає таку реакцію", - зазначив він.

Кавалері зазначив, що після вакцинації спостерігається більше випадків тромбозу головного мозку у молодих людей, ніж очікувалося.

За його словами, регулятор ЄС намагається з'ясувати причини виникнення тромбозу у вакцинованих. Кавалері пообіцяв, що EMA випустить офіційну заяву в найближчі години.

Пізніше єврокомісар з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс повідомила в соцмережі, що оновлений звіт EMA щодо вакцини AstraZeneca буде оприлюднений в другій половині дня в середу.

Директор департаменту ВООЗ з норм і попередньої кваліфікації Рожеріо Пінто де Са Гаспар заявив на брифінгу, що поки немає доказів зв'язку між випадками тромбозу і вакцинацією препаратом AstraZeneca.

"Дослідження тривають. Поки немає доказів, що дозволяють змінити оцінку ризику/користі вакцини AstraZeneca", - заявив він на брифінгу.

Як стало відомо, Україна домовилася про постачання 10 мільйонів доз вакцини Pfizer.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: