06.04.2021, 22:53

Закрити авіасполучення і ввести комендантську годину: Голубовська виступає за посилення карантину в Україні

Марина Началова | Все новости автора
Голубовская

В Україні спостерігається найбільш важка ситуація з COVID-19 з початку пандемії, потрібно вводити жорсткі заходи, щоб запобігти поширенню коронавіруса і потраплянню нових штамів на територію країни.

Про це висловилася провідний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська в ефірі одного з телеканалів, передає Час Пік.

Голубовська сказала, що підтримує заходи, які максимально роз'єднують людей, в тому числі комендантську годину і закриття авіасполучення з іншими країнами, щоб запобігти потраплянню в Україну іноземних штамів.

"У Великобританії це почалося, значить, треба якось мінімізувати... Ясна річ, що колись він може і був би, але є поняття сезонності, влітку, може, він був би хоча б менш агресивним", - сказала Голубовська.

Вона підкреслила, що люди, які повертаються додому з-за кордону, повинні по можливості ізолюватися, навіть якщо тест на коронавірус негативний.

"Тест не має ніякого значення. Тест в 30% випадків може бути негативний", - заявила інфекціоніст.

Також Голубовська зазначила, що вакцинація - це лише один з компонентів протидії епідемії, і уряд повинен здійснювати й інші заходи.

"Якщо тільки вакцинувати і більше нічого не робити, значить треба зрозуміти, що ми будемо в природному інфекційному процесі", - сказала лікар.

Нагадаємо, Україна домовилася про постачання 10 мільйонів доз вакцини Pfizer.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик