08.04.2021, 07:23

У США готують нові санкції проти газопроводу "Північний потік-2", – ЗМІ

В США готовят новые санкции против газопровода "Северный поток-2"

Мін'юст США підготував два пакети санкцій проти російського магістрального газопроводу "Північний потік-2". Пакети санкцій будуть представлені Конгресу в травні, а остаточне рішення буде приймати президент США Джо Байден.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на джерело в адміністрації США, передає Час Пік.

Як пише Politico, санкційні списки зачіпають швейцарську компанію Nord Stream 2 AG, створену для управління газопроводом, та її главу Матіаса Варніга.

За інформацією газети, два нових пакети санкцій проти "Північного потоку-2" Мін'юст США схвалив ще у березні, але обмеження досі не були введені і поки неясно, чи увійдуть Nord Stream 2 AG та Варніг в санкційний список.

Також видання повідомляє, що в Білому домі обговорюють кандидатуру спеціального представника, який очолить переговори щодо припинення будівництва російського магістрального газопроводу "Північний потік-2". Адміністрація президента США Джо Байдена має намір заблокувати майже на 96% готовий проект.

За інформацією видання, наприкінці березня пропозицію стати спецпосланцем отримав Амос Хохштайн, екс-координатор та спецпосланець з питань міжнародної енергетики в адміністрації 44-го президента США Барака Обами.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик