08.04.2021, 09:05

На Донбасі окупанти б'ють з артилерії, в лавах ЗСУ є втрати

Донбасс, ООС

На Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 7 квітня, було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Як повідомляє прес-центр штабу ООС, російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників з метою подальшого звинувачення в порушенні режиму припинення вогню, передає Час Пік.

Всі ворожі обстріли було здійснено в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід":

- у районі населених пунктів Піски та Опитне - з 82-мм та 120-мм мінометів;

- поблизу населених пунктів Гнутове, Широкине, Талаківка та Водяне, що на Приазов'ї - з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав осколкове поранення. Воїну оперативно надана перша медична допомога, пораненого доставлено до лікувального закладу.

Станом на 7:00 8 квітня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню, з яких 4 - по позиціях українських захисників та 1 обстріл цивільної інфраструктури.  

Поблизу населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов'ї, ворог відкривав вогонь з 122-мм артилерійської установки, 82-мм мінометів та стрілецької зброї. 

У районі населеного пункту Водяне противник здійснив артилерійський обстріл цивільної інфраструктури. 

В результаті ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відповіли вогнем.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик