08.04.2021, 20:48

Україна назвала нову умову подачі води до Криму

вода

Поставки питної води до анексованого Росією Криму з України можуть початися, якщо міжнародні місії зафіксують можливість гуманітарної загрози українським громадянам, які проживають на півострові.

Про це заявив в інтерв'ю "BBC News Україна" віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає Час Пік.

За його словами, в такому випадку Україна могла б організувати гуманітарні конвої, які б забезпечили населення півострова водою.

"Цистернами, бочками, як завгодно. Три КПВВ - Каланчак, Ченгар, Чаплинка, дороги є, повеземо. Забезпечимо Червоний Хрест - під їх прапором, не проблема. Людей напоїмо. Якщо дійсно моніторингова місія, міжнародна гуманітарна місія скаже: "Люди, треба допомагати", - сказав Резніков.

Разом з тим, він повторив офіційну позицію Києва.

"Позиція України дуже чітка і зрозуміла. Після деокупації Криму - буде поставка води як на територію своєї країни", - нагадав віце-прем'єр-міністр.

Він зазначив, що відповідальність за проблеми з питною водою на півострові несе окупант.

"Я нагадаю, за приписами відповідної міжнародної конвенції - Женевської, якщо я не помиляюся, - окупант несе відповідальність за цивільне населення і всі гуманітарні питання. Російська Федерація брала на себе відповідальність, коли окупувала наш півострів і місто Севастополь. Будь ласка", - підсумував Резніков.

Читайте також: Погрози та дезінформація з боку Росії: загострення на Донбасі викликає все більше занепокоєнь

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: