09.04.2021, 16:31

Апеляційний суд Одеси звільнив Стерненка з-під варти

стерненко

Сьогодні, 9 квітня, активісту Сергію Стерненку було змінено запобіжний захід: його звільнили з-під варти і відправили під цілодобовий домашній арешт.

Відповідне рішення прийняв Апеляційний суд Одеси, про що повідомив у Facebook адвокат Стерненко Масі Найєм, передає Час Пік.

"Перемога. Сергія звільнили з-під варти в залі суду. Обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Попереду розгляд апеляційної скарги на вирок (16 квітня)", - написав адвокат.

Аналогічне рішення було прийнято і щодо Руслана Демчука, який також проходив у справі як обвинувачений.

За даними ЗМІ, адвокати вимагали звільнити Стерненка та Демчука, посилаючись на те, що обидва знаходяться в СІЗО незаконно.

У підсумку, колегія суддів Одеського апеляційного суду частково задовольнила скаргу адвокатів про зміну запобіжного заходу. Термін дії домашнього арешту до 9 червня 2021 року.

На Стерненка та Демчука покладені зобов'язання: повідомляти суд про зміну місця проживання, з'являтися на вимогу суду, утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками, а також здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.

Читайте також: Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: