10.04.2021, 16:03

Міністр оборони Таран зробив заяву щодо нарощування військової присутності РФ біля українських кордонів

война

Нарощування військової присутності Російської Федерації поблизу українського кордону пов'язане з тим, щоб примусити Україну до поступок у переговорному процесі, а також відновити контроль над країною.

Таку ]]>заяву]]> зробив міністр оборони України Андрій Таран, передає Час Пік.

"Справжніми цілями нарощування Російською Федерацією військової присутності поблизу кордону України і на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок в переговорному процесі, і демонстрація, в тому числі - провідним державам Заходу, готовності до застосування збройної сили по Україні. Його Росія розглядає остаточним засобом досягнення своїх стратегічних цілей, якщо інші засоби виявляться неефективними. Стратегічною ж метою Російської Федерації щодо України залишається її повернення під свій контроль і зрив нашого євроатлантичного шляху розвитку", - заявив Таран.

За його словами, приводом для відновлення збройної агресії Росії може послужити "як спровоковане загострення обстановки в районі конфлікту, так і звинувачення України в порушенні прав російськомовних або "новообращенных" громадян Росії через масову роздачу паспортів РФ".

Міністр зазначив, що активізація збройної агресії можлива тільки за умови прийняття відповідного рішення Кремля на вищому рівні.

Разом з тим, Таран підкреслив, що Україна - держава миролюбна.

"Україна - миролюбна держава, яка захищається від агресії Російської Федерації. Наші сили оборони міцно утримують захисні рубежі, щоб вогонь "братської любові" Російської Федерації не перекинувся на нашу мирну територію, щоб дати час і аргументи політикам та дипломатам змусити державу-агресора піти з України", - підсумував міністр.

Читайте також: Погрози та дезінформація з боку Росії: загострення на Донбасі викликає все більше тривог

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: