10.04.2021, 18:59

Ляшко розповів, хто і коли в Україні може розраховувати на отримання китайської вакцини CoronaVac

вакцина

Вже на початку наступного тижня, 13 квітня, українців почнуть прищеплювати китайською вакциною проти COVID-19 під назвою CoronaVac.

Про це 9 квітня на прес-ланчі повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає Час Пік з посиланням на "Громадське".

За словами Ляшка, прищеплювати CoronaVac будуть маломобільні групи населення (людей з інвалідністю), які не можуть самостійно дістатися до пункту, де здійснюється вакцинація, а також їх родичів.

Крім того, китайську вакцину зможуть отримати громадяни, які задіяні в проведенні ЗНО в 2021 році, олімпійці та паралімпійці, які протягом року будуть здійснювати поїздки на змагання.

Ляшко розповів, що вакцинацію coronavac вирішили робити маломобільним групам населення, оскільки в одному флаконі - одна доза. Це спрощує процедуру розливу і транспортування.

Для повноцінної імунізації людина повинна отримати дві дози цієї вакцини з інтервалом в 14-28 днів. Однак головний санлікар зазначив, що українців будуть прищеплювати повторно на 28-й день, оскільки в такому випадку ефект сильніший.

Читайте також:

За нинішніх темпів вакцинації Україні знадобиться 10 років, щоб прищепити 75% населення - Bloomberg

Ляшко пообіцяв вакцинувати від COVID-19 всіх бажаючих до кінця року

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик