10.04.2021, 22:57

Названо відсоток працюючих українців, які не можуть забезпечити собі та своїм родинам гідне життя

бедность

В Україні показник рівня бідності серед працюючих громадян у 2020 році склав 42,2%. Саме стільки українців не змогли забезпечити собі та своїм родинам гідне життя.

Відповідні дані були ]]>оприлюднені]]> на засіданні Комітету з питань соціальної політики, під час якого пройшли слухання на тему "Про стан виконання стратегії подолання бідності", передає Час Пік.

"За результатами першого півріччя 2020 року рівень бідності за абсолютним критерієм (витрати, нижче фактичного прожиткового мінімуму) серед працюючого населення становить 42,4%. Тобто така частка працюючого населення не могла забезпечити гідне життя собі та своїй родині", - йдеться на сайті Верховної Ради.

За словами завідуючої сектором досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН Людмили Черенько, в 2021 році поліпшення ситуації не очікується.

Разом з тим, керівник Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що для подолання бідності уряд запровадив відповідну стратегію, яка спрямована на збільшення доходів громадян, на доступність для населення соціальних послуг та інфраструктури.

"Важливим кроком у цьому процесі стане монетизація субсидій, збільшення розміру допомоги для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, актуальними залишаються доступ до медичних послуг сільського населення, забезпечення засобами реабілітації людей з інвалідністю та інше", - зазначила Третьякова.

Читайте також: МВФ прогнозує стрімке скорочення чисельності населення України

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: