11.04.2021, 14:51

Протягом доби жителі Луганщини віддали шахраям 38 тисяч гривень

Ольга Романец | Все новости автора
мошенники

Протягом доби до підрозділів поліції Луганщини надійшло 5 повідомлень громадян про те, що вони стали жертвами шахраїв та втратили гроші на загальну суму майже 38 000 грн.

Про це повідомляє прес-служба поліції Луганської області, передає Час Пік.

Так, у Сватовому жінці-підприємцю зателефонував невідомий і зробив замовлення продуктів харчування з доставкою. Жінка повідомила, що така послуга у неї відсутня, проте за додаткову плату її знайомий доставить замовлення до місця призначення. Під час доставки невідомий зателефонував кур'єру і попросив придбати пляшку вина і поповнити рахунок мобільного, що потерпілий і зробив, в результаті чого втратив 1147 грн.

Мешканець смт Новоайдар в соціальній мережі "Facebook" знайшов оголошення про продаж дров і перерахував 5400 грн як оплату за покупку, проте товар не отримав, продавець на зв'язок не виходить.

Мешканці смт Білокуракине зателефонував невідомий, який представився її родичем і повідомив, що йому потрібні гроші за непритягнення його до кримінальної відповідальності. Жінка перерахувала 10 000 грн. на картковий рахунок, який надав невідомий, а згодом дізналася, що з її родичем нічого не сталося.

Мешканець Лисичанська перерахував 5000 грн. в якості передоплати за автомобіль, оголошення про продаж якого знайшов на сайті "Оlх". Після перерахунку грошей чоловікові знову зателефонував продавець і повідомив, що необхідні ще грошові кошти в сумі 5000 грн для переоформлення автомобіля, але заявник відмовився.

У Рубіжному жінці зателефонував невідомий, який представився співробітником правоохоронного органу і повідомив, що з її карткового рахунку невідомі особи намагаються зняти гроші. Дотримуючись інструкцій невідомого, заявниця надала йому реквізити своєї картки та зробила перерахунок грошей, внаслідок чого втратила майже 16000 грн.

Читайте також: Міст біля содового заводу відродять?: Гайдай анонсував запуск процедури розробки проектно-кошторисної документації

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: