11.04.2021, 15:58

У МЗС Білорусі назвали "вакханалією" відмову України від проведення переговорів по Донбасу в Мінську

Марина Началова | Все новости автора
Владимир Макей

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей різко прокоментував заяву глави української делегації в Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука про те, що Україна більше не буде посилати своїх представників до Мінська для переговорів по Донбасу.

Про це Макей висловився в інтерв'ю телеканалу "Білорусь 1", стенограму якого опублікувала прес-служба МЗС Білорусі, передає Час Пік.

Макей заявив, що Білорусь не нав'язувалася в посередники в переговорах, а заява Кравчука для нього "смішна".

"Подібного роду вакханалія навколо цієї заяви говорить про небажання окремих українських політиків дотримуватися тих домовленостей, які були досягнуті в Мінську. Неважливо де будуть проходити ці засідання. Нехай вони навіть в Антарктиді проходять - головне, щоб був досягнутий конкретний результат. А саме - зупинені бойові дії на сході України. І ця пропозиція пана Кравчука для мене сміховинна: «ми повинні проводити засідання Тристоронньої контактної групи в нейтральній країні, наприклад, в Польщі». Я не знаю звідки родом пан Кравчук, але ця його фраза-жарт гідна пера покійного одесита Михайла Жванецького. Вже більш «нейтральної» країни, ніж Польща, у всьому світі не знайти", - заявив Макей.

Нагадаємо, в українській делегації в ТКГ заявили, що Україна не відправлятиме своїх представників на переговори в Мінську, оскільки Білорусь "поки що знаходиться під впливом Росії".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик