12.04.2021, 09:22

Як зробити різнокольорові яйця до Великодня за допомогою підручних засобів: доступні натуральні барвники

Марина Началова | Все новости автора
натуральные красители для яиц

Не за горами Великдень, і багато господині вже думають, чим здивувати своїх близьких у це світле свято. Прикрашання великодніх яєць може дати безмежні можливості для творчості.

Можна купити харчові барвники в магазині, але останнім часом набирає популярності тенденція фарбувати яйця натуральними інгредієнтами, повідомляє Час Пік.

Ось кілька натуральних і нешкідливих барвників, якими можна пофарбувати яйця на Великдень.

Цибулиння. Найпопулярніший спосіб, яким користувалися наші мами і бабусі. Яйця потрібно відварити з великою кількістю цибулиння. Для більш темного кольору варити потрібно довше, а потім дати яйцям охолонути прямо з відваром.

Куркума. За допомогою цієї приправи можна пофарбувати яйця в яскравий жовтий колір. 2-3 столові ложки куркуми потрібно додати в гарячу воду, потім закип'ятити. У цьому відварі можна замочувати варені яйця, а можна варити прямо в ньому. Тільки в другому випадку потрібно дати відвару охолонути і тільки потім класти в нього яйця, інакше вони лопнуть.

Відвар кропиви і шпинату. Трави потрібно варити півгодини, потім в отриманому відварі варити яйця. Для отримання більш насиченого зеленого відтінку можна залишити яйця у відварі на кілька годин.

Кава. Зваривши яйця в міцній каві, ви отримаєте коричневий відтінок.

Сік буряка. Для отримання рожевого кольору яйця потрібно замочити в буряковому соку або відварити їх прямо в ньому.

Сік моркви. Ті ж маніпуляції з морквяним соком дозволять отримати яйця помаранчевого відтінку.

Червона капуста. Щоб отримати синій відтінок, потрібно дрібно нарізати червонокачанну капусту, залити кип'яченою водою з 2 столовими ложками оцту. В отриманому розчині вимочувати яйця.

Чай. Якщо відварити або замочити яйця в міцному чорному чаї, можна отримати коричневі або золотаві відтінки.

Чорниця. Отримати яйця бузкового відтінку можна за допомогою замочування в чорничному соку. Можна також використовувати варення або заморожені ягоди, якщо розвести їх окропом.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: