13.04.2021, 17:28

Центри зайнятості Луганщини готові приймати електронні документи через "Дію"

Марина Началова | Все новости автора

У рамках експерименту центри зайнятості Луганської області почнуть приймати електронні паспорти у додатку "Дія" вже з 15 квітня.

Про це йдеться в прес-релізі Луганського обласного центру зайнятості, передає Час Пік.

Як зазначається, за пропозиції Міністерства цифрової трансфоромації в Україні стали доступні цифрові документи, які можна використовувати через додаток "Дія", і які згодом повинні замінити собою свої паперові аналоги.

З 15 квітня до 31 липня цього року в Україні буде проведено експеримент, під час якого фахівці центрів зайнятості прийматимуть за зверненням осіб документи в електронному вигляді через Єдиний веб-портал електронних послуг "Портал Дія".

Фахівці міських та районних центрів зайнятості Луганської області ознайомлені з деталями проведення експерименту та готові приймати електронні документи під час обслуговування шукачів роботи та зареєстрованих безробітних в центрах зайнятості. Це дозволить розширити можливості клієнтів, підкреслили в установі.

Нагадаємо, Верховна Рада узаконила для українців "паспорт в смартфоні": електронні документи у додатку "Дія" матимуть таку ж юридичну силу, як і паперові, з 23 серпня 2021 року.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: