13.04.2021, 20:56

Бойовики вимагають виключити з ТКГ Казанського, проти якого в ОРДО "завели справу"

Марина Началова | Все новости автора
денис казанский

Представники ОРДЛО вимагали виключити з української делегації в Тристоронній контактній групі Дениса Казанського, оскільки бойовики "завели справу" проти нього.

Як повідомив у Фейсбуці член української делегації Сергій Гармаш, формальна частина засідання робочої групи ТКГ з політичних питань сьогодні так і не почалася. Координатор політичної підгрупи від ОБСЄ П'єр Морель дипломатично переніс засідання на 27 квітня.

"За цей час він сподівається, що ТКГ вдасться якось врегулювати проблему з терористкою Майєю Пироговою, яку ОРДО приводять на переговори без всякого офіційного статусу і легітимізації. Україна, як відомо, заявила, що не сидітиме за одним переговорним столом (нехай і віртуальним ) з людиною, засудженою судом і оголошеною в розшук. Запрошені РФ представники ОРДО сьогодні підійшли до проблеми "творчо" і, симетрично Україні, заявили, що в "республіці" відкрито справу проти члена української делегації Дениса Казанського, тому для них є неприйнятним його участь у переговорах", - написав Гармаш.

За його словами, в ОРДО Казанського звинувачують за "статтею", яка передбачає смертну кару з конфіскацією майна.

Однак, як зазначив Гармаш, запрошена РФ з ОРДЛО "експерт" Михайлова не змогла відповісти на питання офіційного представника України в політичній підгрупі Андрія Костіна, "судом якої держави засуджений пан Казанський?"

"Крім обміну Пирогової на Казанського, російські представники з ОРДЛО запропонували ще два варіанти: просто ігнорувати факт наявності кримінальних справ і продовжувати працювати з Пироговою і Казанським; або взагалі продовжувати переговори тільки "офіційними" представниками "сторін", без участі експертів і радників. Представник України залишився принциповим: всі члени української делегації введені в неї офіційними нотами МЗС і будуть брати участь в засіданнях робочих груп та ТКГ. Також, А. Костін нагадав, що сторонами переговорів є Україна і Росія за посередництва ОБСЄ; ОРДЛО - не є членами ТКГ", - повідомив Гармаш.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: