13.04.2021, 21:47

Валютні кредити українців перевели у гривню

Марина Началова | Все новости автора

Верховна Рада прийняла закон, який передбачає реструктуризацію всіх не погашених валютних споживчих кредитів.

За прийняття закону "Про внесення змін до розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про споживче кредитування" щодо кредитів, наданих в іноземній валюті" проголосувало 273 народних депутати, передає Час Пік.

Закон спрямований на захист позичальників (фізичних осіб), які отримали споживчі кредити в іноземній валюті, від зловживань з боку кредитодавців та передбачає відновлення платоспроможності позичальників, які отримали споживчі кредити в іноземній валюті, але не змогли своєчасно здійснювати платежі за цими кредитами.

Законом передбачено, що усі виражені в іноземній валюті зобов’язання, не погашені до дня проведення реструктуризації, а також усі зобов’язання, щодо яких визначено грошовий еквівалент в іноземній валюті та які при цьому не погашені до дня проведення реструктуризації, виражаються виключно у гривні згідно із офіційним курсом гривні до відповідної іноземної валюти, встановленим Національним банком України на день проведення реструктуризації, без визначення грошового еквівалента будь-якого із зобов'язань в іноземній валюті.

Також законом на 5 місяців продовжено мораторій, що забороняє банкам стягувати майно громадян України, надане в якості забезпечення за кредитами в іноземній валюті. Термін дії чинного мораторію до прийняття закону закінчувався 21 квітня.

Нагадаємо, українці не залишаться без виплат по лікарняним: Верховна Рада виправила законодавчу помилку.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: