14.04.2021, 09:41

Скасування масок в супермаркетах: в "АТБ" зробили офіційну заяву

Отмена масок в супермаркетах "АТБ"

В останні дні в ЗМІ та соцмережах обговорюють інформацію про те, що в супермаркетах "АТБ" носіння масок покупцями при відвідуванні магазинів є необов'язковим. Нібито, таке внутрішнє розпорядження надійшло від керівництва мережі "АТБ".

Голова ради директорів і гендиректор корпорації "АТБ" Борис Марков прокоментував ситуацію, повідомляє Час Пік.

Як зазначив Марков, в компанії "АТБ" подібних рішень не приймали і не збираються приймати, оскільки з самого початку пандемії дотримуються найсуворіших заходів по створенню безпечних умов, як для здійснення покупок клієнтами, так і для роботи кожного співробітника.

"Ми були одними з перших, хто забезпечив всіх своїх співробітників засобами індивідуального захисту, а кожен торговий об'єкт засобами дезінфекції. Ми були першими, хто почав обладнати торгові місця захисними бар'єрами. У пік епідемії ми вводили спеціальні години роботи для літніх людей і мінімізували доступ в магазини відвідувачів по всій мережі.

З початку пандемії ми виділили близько 100 млн грн. для забезпечення безпеки своїх співробітників і близько 150 млн грн. для реалізації соціальних та благодійних програм допомоги. Як на національному, так і на регіональному рівні", - написав Марков на своїй сторінці у Facebook.

Він підкреслив, що розпорядження про скасування масок в "АТБ" не могло бути за визначенням.

Зазначимо, інформація про необов'язкове носіння масок в "АТБ" пішла від головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

"Ми отримали інформацію, що "АТБ" внутрішнім розпорядженням скасувало заборону пускати в магазин людей без маски. Ми попросили Держпродспоживслужбу перевірити ці "внутрішні процедури", оскільки законодавство забороняє запускати людей без масок в магазини та обслуговувати їх на касі.

Ми розуміємо, що не можна штрафувати магазин за те, що покупець зняв маску в середині магазину, але допуск в магазин та обслуговування на касі без одягненої маски - це порушення карантинних обмежень. За це повинні бути притягнуті до відповідальності. Держпродспоживслужба притягне", - сказав Ляшко журналістам 10 квітня.

Пізніше Ляшко повідомив, що Держпродспоживслужба в ході перевірки мережі "АТБ" не виявила порушень протиепідемічних заходів.

Читайте також: "Нова пошта" запропонувала клієнтам зручну послугу: новий вид оплати посилок

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик