16.04.2021, 13:50

Жителям Луганщини заборонили відвідувати ліси, розташовані на території Сєвєродонецької громади

Луганская, лес

Голова Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк підписав розпорядження про введення режиму пожежної небезпеки в лісах. Вхід та в'їзд на територію лісів з 16 квітня заборонено.

Офіційна інформація розміщена на сайті ВЦА м. Сєвєродонецьк, повідомляє Час Пік.

"З 16 квітня 2021 року розпорядженням керівника Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександра Стрюка №432 від 13.04.2021 р., з метою попередження виникнення лісових пожеж, вводиться режим пожежної небезпеки в лісах, які розташовані на території Сєвєродонецької міської територіальної громади", - йдеться у повідомленні.

Крім того, без спеціального дозволу ДП "Сєвєродонецьке ЛМГ", ДП "Новоайдарське ЛМГ" та ДП "Кремінське ЛМГ" (лісомисливські господарства) забороняється вхід та в'їзд на територію лісів Сєвєродонецької міської територіальної громади.

За дотриманням обмежень стежитимуть працівники лісової охорони, поліцейські та співробітники ДСНС. Вони будуть проводити спільне патрулювання. Порушників штрафуватимуть.

"У зв’язку з підвищенням температурних показників на території Луганської області розпочато пожежонебезпечний період під час якого забороняється палити суху траву, її залишки, чагарники, очерет, тощо. До кодексу України про адміністративні правопорушення були внесені зміни внаслідок яких суттєво збільшились штрафи для паліїв", - зазначив речник ДСНС Андрій Кравченко.

За його словами, штраф за випалювання сухої трави, або розведення багаття - від 3060 до 6120 гривень.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик