16.04.2021, 12:02

В Україну прибула партія вакцини від COVID-19: 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech

вакцины Pfizer-BioNTech

В Україну прибули 117 тисяч доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech, які були безкоштовно надані в рамках програми COVAX. Щеплювати ними почнуть з 18 квітня.

Вже днями в регіони України доставлять перші партії вакцини Comirnaty виробництва Pfizer / BioNTech. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

"Сьогодні в Україну прилетіло 117 тис. доз вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. Нагадую, що торговельна назва цієї вакцини Comirnaty. Ми отримали її в рамках механізму COVAX і це лише перша партія.

Щеплення вакциною Comirnaty розпочнеться вже 18 квітня із Київської області. З 19 квітня - по всій Україніі", - написав Ляшко.

Він повідомив, що в кожну з областей і в м. Київ доставлять по 1 170 доз. Решта - буде поставлятися наступними партіями. Разом з вакцинами розвезуть розчин для їх розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.  

Він також розповів про особливості зберігання і транспортування вакцин.

"Нагадую, що вакцина виробництва Pfizer-BioNTech повинна зберігатися та транспортуватися за температури в межах від -60 °C до -80 °C. Україна це забезпечує!",- написав Ляшко.

Нагадаємо, в Україні діятиме "особливий режим" на травневі свята та Великдень

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик