16.04.2021, 16:07

Родичі померлого від COVID-19 пацієнта передали Степанову похоронні квіти (відео)

степанов

Голові МОЗ України Максиму Степанову вручили похоронні квіти від родичів пацієнта, який помер від COVID-19.

Це сталося у Верховній Раді в ході години запитань до уряду 16 квітня, передає Час Пік з посиланням на відповідне відео.

Передала квіти Степанову народний депутат Ольга Стефанишина. За її словами, саме сьогодні проходять похорони чоловіка, який був хворий на діабет, проте не зміг отримати вакцину проти COVID-19 через її відсутність.

"Поки ви тут доповідаєте, пане Степанов, на одному з київських кладовищ ховають чоловіка. Він помер від коронавірусу. І родичі просили вам розповісти його історію. Ще три тижні тому це був абсолютно здоровий чоловік 68 років. У нього був, правда, діабет. Він пішов до сімейного лікаря і попросив його вакцинувати від COVID-19. А йому сказали: "Вакцин для вас немає". У нас немає в країні вакцин, тому що ви їх не поставили", - сказала Стефанишина Степанову.

Вона додала, що похоронні квіти просили передати родичі померлого чоловіка.

"Так от, пане Степанов, це похоронні квіти. Їх родичі людини, яка померла в 68 років, просили вам передати. Щоб ви знали, що за кожною смертю - по 500 в день - стоїть конкретна людина", - зазначила народний депутат і вручила "послання" голові МОЗ.

Степанов відреагував на це, попросивши не "маніпулювати смертями людей" для піару.

"Коли ви наступного разу будете маніпулювати смертями людей, то згадайте, будь ласка, що ви особисто зробили для того, щоб цих смертей не було. Не треба маніпулювати смертями людей! COVID - це важка хвороба, яка забирає життя людей. Не треба маніпулювати і використовувати смерті людей для своїх маніпуляцій і свого дешевого піару", - заявив міністр.

Читайте також: За нинішніх темпів вакцинації Україні знадобиться 10 років, щоб прищепити 75% населення - Bloomberg

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик