17.04.2021, 13:41

У Сєвєродонецьку підбили підсумки конкурсу на кращий проект пам'ятника "Героям АТО"

лучший проект памятника "Героям АТО"

У Сєвєродонецьку підведено підсумки конкурсу на кращий проект пам'ятника "Героям АТО". Стали відомі імена переможців конкурсу. А також сєверодончани дізналися, як виглядатиме пам'ятник, який встановлять у місті.

У Сєвєродонецьку на черговому засіданні комісія підвела підсумки конкурсу на кращий проект пам'ятника "Героям АТО". Інформація про підсумки конкурсу розміщена на сайті ВЦА м. Сєвєродонецьк, повідомляє Час Пік.

Зазначається, що члени комісії провели обговорення двох найбільш привабливих проектів: проекту під девізом "Героям АТО" та проекту під девізом "Пам'ятник "Героям АТО".

В ході обговорення було вирішено, що з двох проектів найбільше вимогам конкурсної документації відповідає проект під девізом "Пам'ятник "Героям АТО" (автори - Дмитро Прудов та Олег Яновський).

"У проєкті виконана схема генплану з розміщенням пам’ятника та благоустроєм території зеленої зони по вул. Донецька, виконано кілька фасадів пам’ятника з врахуванням прилеглої забудови, до проєкту додана пояснювальна записка з детальним обґрунтуванням запропонованого проєкту.

Проєкт пам’ятника має дуже сучасний вигляд та більш гармонійно вписується у місце, обране для його встановлення", - прокоментували вибір у ВЦА.

Зазначається, що за проектом під девізом "Героям АТО" (автор - Валентин Галімов) було визначено, що, виходячи з досвіду відділу капітального будівництва, дуже проблематично знайти виконавців для спорудження складної скульптури, а також складно визначити кошторис на її виготовлення.

Рішення комісії було прийнято виходячи з того, що пам'ятник Героям АТО планується спорудити найближчим часом. Саме тому був обраний той, який є технічно можливим для виготовлення в більш короткий термін.

В Северодонецке проект памятника "Героям АТО" В Северодонецке проект памятника "Героям АТО" В Северодонецке проект памятника "Героям АТО" В Северодонецке проект памятника "Героям АТО"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик