18.04.2021, 16:19

У США порадили авіакомпаніям "з обережністю" літати над Україною

Марина Началова | Все новости автора
самолет

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) порекомендувало американським авіакомпаніям з обережністю виконувати польоти над деякими регіонами України і Росії.

Відповідні повідомлення FAA (NOTAM) А0012 / 21 і А0013 / 21 були оприлюднені 17 квітня, передає Час Пік.

Авіакомпаніям рекомендується виявляти особливу обережність при виконанні польотів в / з / в межах або над районами польотної інформації (РПІ) Москви, Ростова-на-Дону, в межах 100 морських миль від РПІ Дніпра, Києва, тимчасово окупованого Росією Сімферополя.

Попередження були оприлюднені в зв'язку з ескалацією військової напруженості між Росією і Україною, яка потенційно може привести до транскордонних зіткнень без попереднього повідомлення та посилення військової активності.

В Державіаслужбі України заявили, що відстежують ситуацію в повітряному просторі країни, і на даний момент небезпеки для цивільної авіації немає.

Як зазначили у відомстві, з метою забезпечення безпеки польотів цивільних літаків у повітряному просторі під відповідальністю України є певні обмеження, які діють з 2014 року і пов’язані з агресією Російськоі Федераціі проти України на сході країни і тимчасовою окупацією Криму.

Весь інший повітряний простір під відповідальністю України наразі є безпечним і доступним для планування і виконання польотів повітряних суден цивільної авіації.

Також наголошується, що в Україні діє спеціальна процедура раннього попередження про загрози для цивільної авіації з метою негайноі реакції на виявлені та потенційні загрози, що виникають в зоні конфлікту.

Читайте ще: Чехія звинуватила Росію у підриві військових складів: з країни висилають дипломатів РФ, оголошені в розшук солсберійські отруювачі

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: