19.04.2021, 21:06

Росія зосередила навколо України безпрецедентну кількість військових, - Боррель

Марина Началова | Все новости автора
Жозеп Боррель

Росія перекинула до кордону з Україною і в тимчасово окупований Крим безпрецедентну кількість військової сили - 150 тисяч військових.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Жозеп Боррель на прес-конференції за підсумками засідання Ради ЄС із закордонних справ, передає Час Пік.

Боррель зазначив, що такого скупчення військ РФ біля українських кордонів раніше ніколи не спостерігалося. За його словами, ризик подальшої ескалації з боку Росії "очевидний".

Боррель підкреслив, що всі міністри закордонних справ ЄС підтримують територіальну цілісність і суверенітет України. Він підтримав позицію України в "нормандських" переговорах, а також оцінив "стриману відповідь" України на ескалацію.

У той же час Боррель зазначив, що ЄС найближчим часом не збирається вводити нові санкції проти РФ або висилати російських дипломатів.

У засіданні Ради ЄС із закордонних справ взяв участь глава МЗС України Дмитро Кулеба. Він запропонував ЄС покроковий план дій для стримування Росії.

Як уже повідомлялося, Україна видворяє російського дипломата: йому дали три дні, щоб покинути країну.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик