20.04.2021, 13:01

У Луганську область надійшло 800 доз вакцини Coronavac: кого вакцинують першим

Ольга Романец | Все новости автора
вакцинация

У Луганську область надійшло 800 доз вакцини Coronavac китайського виробництва для захисту від COVID-19. Вакцина розрахована на 28-денний термін для 400 осіб.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА, передає Час Пік.

Як зазначається, вакцина призначена для маломобільних людей, осіб, які доглядають за ними та працівників освіти, які беруть участь у ЗНО.

Сьогодні, 20 квітня, першим отримав щеплення голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надуличний. Він зазначив, що почувається після вакцинації добре.

Також на базі КНП "Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги" відбулася вакцинація вчителів, які братимуть участь у проведенні ЗНО.

За словами директора закладу Олександра Дегтярьова, отримано 200 доз вакцини з урахуванням ревакцинації для 100 осіб. Сьогодні відбудуться виїзди мобільних бригад до маломобільних груп населення.

Крім цього в Луганській області очікується розподіл вакцини Pfizer виробництва Бельгії в кількості 4680 доз для мешканців інтернатів і будинків для літніх людей, співробітників цих установ, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби.

Також в області триває щеплення вакциною Covishield / Astrazeneca виробництва Індії, яка надійшла в кількості 14300 доз. В даний час на Луганщині було провакциновано 11880 осіб, з них 5100 військовослужбовців, які беруть участь в операції Об'єднаних сил.

Нагадаємо, в КНП "Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги" працюють стаціонарні пункти щеплення для вакцинації від COVID-19. Також з'явилася можливість записатися на вакцинацію online.

Читайте також: Стало відомо, хто в першу чергу отримає вакцину Pfizer в Україні

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик