20.04.2021, 14:29

МЗС Росії попередило про висилку ще одного українського дипломата

Ольга Романец | Все новости автора
МИД России

Міністерство закордонних справ Росії висловило протест через висилку одного зі старших російських дипломатів посольства РФ в Києві і попередило про підготовку "симетричних заходів".

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою МЗС РФ, передає Час Пік.

"19 квітня в посольство Росії в Києві надійшла нота МЗС України Про оголошення радника Посольства "persona non grata" через діяльність нібито несумісну з дипломатичним статусом. МЗС Росії висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим недружнім кроком української сторони. Звинувачення на адресу російського дипломата є голослівними і безпідставними", - зазначили в Міністерстві.

Російський МЗС підкреслив, що вказаний дипломат не здійснював дій, які виходять за межі дипломатичних функцій.

При цьому в російському міністерстві назвали "неприйнятною" висилку російського дипломата у відповідь на затримання українського консула в Санкт-Петербурзі оскільки той нібито намагався заволодіти закритою інформацією.

"Українському консулу було рекомендовано покинути Росію, після того, як він був затриманий на місці злочину при здійсненні протиправних дій. Він намагався придбати закриті бази даних російських правоохоронних органів, що містять персональні відомості про приватних осіб", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія закрила для польотів частину Криму і Чорного моря

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: