20.04.2021, 18:59

Нардеп від "Слуги народу" поїхав до Мінська на зустріч з Лукашенком: у керівництві партії дали коментар

Марина Началова | Все новости автора

Народний депутат від партії "Слуга народу" Євген Шевченко приїхав до Мінська на зустріч з фактичним главою Білорусі Олександром Лукашенко.

Про це повідомило провладне білоруське видання "Белта", передає Час Пік.

Зустріч відбулася в резиденції Лукашенка - Палаці Незалежності.

"Приємно з вами зустрітися. Виявляється, є ще в Україні люди, які поважають Білорусь", - привітав Лукашенко свого гостя.

"Не просто поважають, а люблять і цінують. Для мене дуже велика честь з вами познайомитися, я давно мріяв. Правда, щиро", - відповів Шевченко.

Як зазначається, Лукашенко розраховує, що ця зустріч "стане хорошим початком співпраці справжніх патріотів України з Білоруссю".

Подію прокоментував глава партії "Слуга народу", перший заступник голови однойменної фракції Олександр Корнієнко. У коментарі виданню "Гордон" він заявив, що поїздка до Лукашенка була особистою ініціативою Шевченка, депутат не був делегований на проведення переговорів з офіційними особами Білорусі і не входить до складу парламентської делегації в Білорусі.

"Всі зустрічі, які він проводить або буде проводити, є його особистою ініціативою. Він діє як приватна особа, а не представник держави", - заявив Корнієнко.

Він зазначив, що після повернення Шевченку доведеться дати пояснення перед фракцією. За словами Корнієнка, дії нардепа "як мінімум порушують порядок реалізації зовнішньої політики в Україні та принцип узгодженості дій всіх гілок влади в міжнародних відносинах".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: