21.04.2021, 14:51

Послання до Федеральних зборів: Путін згадав Януковича і застеріг від переходу "червоної лінії" з Росією

Ольга Романец | Все новости автора
Путин

Президент Росії Володимир Путін 21 квітня виступив зі щорічним посланням до Федеральних зборів. Його промова тривала більше години, проте він жодного разу не заговорив про концентрацію військ РФ біля кордону з Україною та ескалацію на Донбасі.

У посланні Путіна тема України була порушена лише раз, коли він говорив про чергову "спробу замаху" на Олександра Лукашенка, передає Час Пік.

"У світі вже, на жаль, схоже, всі звикли до практики введення незаконних, політично мотивованих санкцій в економіці, грубих спроб одних силою нав'язати свою волю іншим. Зараз ця практика перероджується в щось більш небезпечне - маю на увазі спробу організації держперевороту в Білорусі і спробу вбивства президента цієї країни... Всі кордони перейшли вже... При цьому характерно, такі кричущі дії не знаходять засудження так званого колективного Заходу", - сказав президент РФ.

Путін також заявив, що не припиняються і "недружні акції щодо Росії і в деяких країнах ввели непристойну звичку з будь-якого приводу або без чіпляти Росію".

"Можна як завгодно ставитися до того ж Януковича, якого теж мало не вбили і відсторонили від влади за допомогою збройного перевороту. Але практика організації держперевороту - це вже занадто...Сподіваюся, нікому не прийде в голову перейти щодо Росії так звану "червону лінію". А де вона буде проходити - ми будемо визначати самі", - продовжив він.

Читайте також: У Держдумі заговорили про визнання "ЛДНР" і введення російських військ на Донбас

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: