22.04.2021, 09:54

Україна готова напередодні Великодня в рамках обміну полоненими передати 5 осіб: в ОРДЛО мовчать

Украина готова в рамках обмена пленными передать 5 человек

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч з послами країн "Великої сімки". Зокрема, говорили про обмін полоненими з так званими "ЛНР" та "ДНР".

Єрмак обговорив з послами G7 перебіг переговорів щодо припинення війни на Донбасі, оновлення КСУ та низку важливих реформ в Україні. Про це ]]>повідомляє]]> прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

"Андрій Єрмак проінформував дипломатів про безпекову ситуацію на Донбасі й біля кордонів України та про перебіг переговорів щодо припинення війни і встановлення миру, зокрема на рівні політичних радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату", - повідомили в ОП.

Єрмак також зазначив, що Україна, як і вся міжнародна спільнота, вимагає і чекає відведення російських військ від українських кордонів, і для цього важливий дипломатичний тиск з боку країн G7. За його словами, дуже важлива підтримка з боку країн "Великої сімки" шляху України до ЄС і НАТО.

Крім того, керівник Офісу Президента зазначив, що не рухається процес взаємного звільнення утримуваних осіб. Він повідомив, що Україна готова передати в ОРДЛО 5 осіб.

"Україна заявила, що ми готові зі свого боку напередодні Великодня віддати п'ятьох людей. Це переважно жінки та хворі. На жаль, поки що з іншої сторони ми нічого не почули", – сказав Єрмак.

Нещодавно Україна передала в ОБСЄ списки для обміну полоненими "всіх на всіх", але російська сторона та контрольовані нею угруповання на Донбасі не надали свої списки. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на брифінгу в Парижі за підсумками тристоронньої зустрічі з лідерами Франції та Німеччини.

Нагадаємо, останній обмін утримуваними особами пройшов 16 квітня 2020 року. Бойовики звільнили 20 осіб, українська влада передала їм 14.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик