23.04.2021, 17:05

У МОЗ розповіли про правила відвідування церков на Великдень: про які обмеження повинні знати українці

пасха

У 2021 році Великдень в Україні пройде в умовах карантину, введеного у зв'язку з пандемією COVID-19. У МОЗ назвали заборони, про які потрібно знати українцям під час відвідування церков та храмів.

На брифінгу 23 квітня головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко повідомив, що введення додаткових карантинних обмежень на Великдень не планується, передає Час Пік.

"Додаткового карантину в Україні на період великодніх свят не планується вводити. У той же час ми звертаємося до всіх: дотримуйтеся всіх норм, які прописані зараз в постанову про карантин", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що відвідування церков та храмів допустимо тільки в засобах індивідуального захисту. Перебування в храмах дозволено з розрахунку 1 людина на 4 кв. м. Між людьми повинна дотримуватися обов'язкова дистанція в 1,5 метра (як в приміщенні, так і на вулиці).

"На вулиці в цих умовах також обов'язково надягайте маски. Рекомендується відвідувати обряд освячення їжі тільки одній особі від домогосподарства, без сімейних відвідувань", - підкреслив головний санітарний лікар.

Крім того, МОЗ закликає всі релігійні установи долучати парафіян до онлайн-богослужінь, а також скоротити тривалість освячень.

Людям похилого віку і тим, хто має хронічні захворювання, слід бути особливо обережними.

"Найкраще утриматися від святкових відвідувань родичів та друзів, щоб не наражати на небезпеку один одного. Особливо це стосується відвідування літніх людей, з хронічними хворобами. І по можливості, краще, щоб в храм на Великдень йшов хтось один з сім'ї. Я думаю, що в разі виконання цих норм нам вдасться запобігти значному зростанню кількості коронавірусної хвороби і свята пройдуть безпечно", - додав Ляшко.

Читайте також: Введення додаткових карантинних обмежень на Великдень: у МОЗ України зробили заяву

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик