26.04.2021, 17:39

Окупанти обстріляли з мінометів селище Водяне: фото

Марина Началова | Все новости автора

Українська сторона СЦКК повідомляє про чергове грубе порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ в районі лінії розмежування, передає Час Пік.

Повідомляється, що ввечері, 24 квітня, близько 21 години, найманці країни-агресора здійснили обстріл населеного пункту Водяне Волноваського району із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Обстріл було здійснено з позицій окупантів в районі населеного пункту Пікузи, що на Приазов‘ї. При цьому було випущено 12 мін з мінометів калібру 120 мм, 4 міни з міномету калібру 82 мм та здійснено 12 пострілів з СПГ, у результаті чого було пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури та приватні господарства. На щастя, обійшлося без жертв серед цивільних мешканців.

Українською стороною СЦКК здійснено верифікацію обстрілів, в результаті чого зафіксовано воронки від розривів, залишки боєприпасів та збитки, завдані домогосподарствам. За результатами верифікації на адресу СММ ОБСЄ направлено ноту з відповідними доказовими матеріалами.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав змінити Мінські угоди і розширити "нормандський формат".

Також Зеленський заявив, що "все йде до того, що зустріч з Путіним відбудеться".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик