26.04.2021, 18:57

Новий штам: Індія б'є "коронавірусні" рекорди, тіла померлих від COVID-19 не встигають спалювати

Марина Началова | Все новости автора
индийский штамм

Індія стала епіцентром пандемії COVID-19 у світі: в країні щодня реєструються сотні тисяч нових випадків зараження.

Цієї весни захворюваність на коронавірус в Індії різко підскочила, передає Час Пік з посиланням на світові ЗМІ.

Якщо на початку року в Індії фіксувалося по 11-15 тисяч нових випадків COVID-19 на день, то в березні темпи епідемії стали зростати. На початку квітня добовий приріст хворих перевалив за 100 тисяч на день. За останню добу в країні було виявлено 353 тисячі хворих.

Вчені називають однією з основних причин коронавірусної катастрофи в Індії новий штам B.1.617, який логічно охрестили "індійським". Цей варіант коронавіруса вже був зафіксований в кількох інших країнах - Італії, Швейцарії, Чехії, Німеччині, Бельгії, Великобританії, США, Австралії, Сінгапурі.

Медична система Індії на даний момент переживає справжній колапс: не вистачає ліжок у лікарнях, медикаментів, кисню. Смертність досягає декількох тисяч чоловік на день: так, за останню добу від коронавіруса померло 2812 жителів Індії. Крематорії країни не можуть впоратися з обсягами роботи, тіла масово спалюють прямо під відкритим небом на вогнищах.

Ряд країн зголосилися допомогти Індії в подоланні хвилі коронавірусу. США відправлять Індії сировину для виробництва вакцини AstraZeneca, терапевтичні препарати, набори для експрес-тестування, апарати ШВЛ та захисне обладнання. Великобританія відправляє до Індії 495 кисневих концентраторів, 120 неінвазивних вентиляторів і 20 ручних вентиляторів. Навіть противник Індії Пакистан запропонував допомогти медичним обладнанням і матеріалами.

Раніше через зростання захворюваності Індія призупинила експорт вакцин AstraZeneca, щоб задовольнити свої внутрішні потреби. Також призупинено експорт противірусного препарату ремдесивір.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: