29.04.2021, 08:54

Посла Росії викликали в МЗС Болгарії

Болгария, Россия

Посла РФ в Софії Елеонору Митрофанову викликали до Міністерства закордонних справ Болгарії. У відомстві не уточнили причину запрошення.

У МЗС Болгарії зазначили, що викликали російського посла на 29 квітня і про результати бесіди буде повідомлено після закінчення зустрічі. Про це повідомляє Болгарське національне радіо, передає Час Пік.

Посла РФ викликали до Міністерства закордонних справ Болгарії після того, як болгарська прокуратура заявила, що розслідує можливу причетність шістьох громадян Росії до вибухів на складах зі зброєю в 2011-2020 роках.

Представниця Генеральної прокуратури Болгарії 28 квітня заявила, що відомство має достатньо даних, щоб зробити обґрунтоване припущення про взаємозв'язок між отруєнням торговця зброєю Еміліяна Гебрева у 2015 р. в Софії, вибухами на чеських військових складах в 2014 р. та чотирма схожими випадками на військових заводах і складах в Болгарії між 2011 та 2020 рр.

"Слід з великим ступенем впевненості зробити висновок, що метою дій російських громадян було припинення поставок спеціальної продукції в Грузію і Україну", – сказала Сійка Мілєва.

Раніше Чехія заявила про причетність російських спецслужб до вибухів складів боєприпасів у Врбетиці в 2014 р. На чеський склад повинні були поставити боєприпаси, призначені для болгарського торговця зброї Еміліана Гебрева. Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш офіційно звинуватив російську військову розвідку, відому як ГРУ, у підриві військових складів у Врбетиці.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: