01.05.2021, 14:55

Пільговий тариф на електроенергію: Рада підтримала зниження ціни для однієї категорії споживачів

Льготный тариф на электроэнергию

Верховна Рада України підтримала встановлення пільгового тарифу на електрику для однієї з категорій населення. За відповідне рішення проголосувало 311 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Верховна Рада ]]>підтримала]]> встановлення пільгового тарифу на електрику для населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, повідомляє Час Пік.

Депутати підтримали ]]>постанову]]> №5382 "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій".

Згідно з документом, уряду рекомендується невідкладно, протягом 14 календарних днів з дня набрання чинності цієї постанови, встановити пільгову фіксовану ціну (тариф) на електричну енергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, у розмірі 70% діючого тарифу для відповідної групи населення.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року Кабінет міністрів скасував пільгову ціну на електроенергію для населення – 90 копійок за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год. З 1 січня 2021 року встановлена ціна на рівні 1,68 грн за 1 кВт-год на весь спожитий обсяг.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик