02.05.2021, 07:55

Сьогодні православні християни по всьому світу святкують Великдень

Ольга Романец | Все новости автора
Пасха

Мільйони православних християн по всьому світу в неділю, 2 травня, відзначають головне свято християнської церкви - Великдень, або Світле Христове Воскресіння, присвячений воскресінню Ісуса Христа.

Глави Православної церкви України та Української греко-католицької церкви звернулися до українців зі святковими посланнями, передає Час Пік.

Так, предстоятель ПЦУ Епіфаній у своєму зверненні зазначив, що Світле Христове Воскресіння українцям вже другий рік поспіль доводиться відзначати в надзвичайних умовах.

"Однак хіба протягом двох тисячоліть, що минули з того часу, коли ангели сповістили мироносицям" чого шукаєте Живого між мертвими? Його немає тут: Він воскрес" (Лк. 24: 5 – 6), Церква і людство не перебували в негараздах і випробуваннях? На долю кожного покоління християн випадало зазнавати тих чи інших скорбот. Якими б важкими не були випробування, але радість від усвідомлення істини Воскресіння Христового допомагає долати все", - заявив митрополит Епіфаній.

За словами Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, українці навчилися навіть в умовах жорсткого карантину практикувати віру, відрізняти її зміст від форми прояву. Він побажав віруючим благословенних свят і закликав дорожити даром життя.

"Вітаю тих, хто в цей час пандемії відчуває себе самотнім і покинутим. Пам'ятайте: коли ви моліться, то воскреслий Господь завжди є з вами і силою християнської молитви ви об'єднані з усією спільнотою Його Церкви. Ви не одні! Вітаю всіх хворих і немічних, а також медпрацівників і ваших рідних і близьких, які вами займаються. У це свято перемоги життя над смертю прошу вас: дорожите даром життя, а тілесне терпіння обіймайте в молитві як жертву, бо це "приємний запах духовний" для Господа", - закликав Святослав.

Читайте також: Великдень 2021: головні прикмети та повір'я свята

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик