02.05.2021, 21:22

США підтримали Чехію у відповіді на "підривні і смертоносні" дії Росії

Марина Началова | Все новости автора
сша чехия

Сполучені Штати підтримали Чехію в її конфлікті з Росією, яка була викрита у протиправних діях на території Чехії, зокрема в підриві військових складів.

Держсекретар Ентоні Блінкен сьогодні поговорив з прем'єр-міністром Чехії Андрієм Бабішем, повідомив прес-секретар Держдепартаменту США Нед Прайс, передає Час Пік.

"Держсекретар Блінкен підкреслив солідарність США з Чеською Республікою в її мужній відповіді на підривні і смертоносні дії Росії на чеській землі. Держсекретар Блінкен і прем'єр-міністр Бабіш погодилися з необхідністю збереження єдності і рішучості у відповідь на дестабілізуючі дії Росії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, рішення чеського уряду виключити Росатом з ядерного тендера в Дукованах і різко скоротити присутність російської розвідки в Празі підвищили безпеку Чеської Республіки та НАТО.

Як повідомлялося, Чехія викрила Росію в підриві військових складів у 2014 році. До цієї операції можуть бути причетні співробітники російського ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін, також відомі як Олександр Петров і Руслана Боширов, що вже "засвітилися" при отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері.

Через скандал Чехія вирішила скоротити чисельність російського посольства: в Празі залишиться тільки п'ять дипломатів РФ.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: