03.05.2021, 09:12

Цікавий факт: Як виглядає найяскравіше дерево на планеті? (фото)

Ольга Романец | Все новости автора
дерево

Райдужний евкаліпт - одне з найбільш незвичайних дерев, яке тільки можна собі уявити. Вся справа в кольоровій корі, яка змінюючи попередній шар змінює так само і свій колір.

Різнобарвний стовбур райдужного евкаліпта - унікальна особливість, яка високо цінується. На стовбурі можуть бути видні зелені, помаранчеві, жовті, іржаво-червоні, бордові, коричневі, фіолетові і сині області. На деяких деревах кольори настільки яскраві і насичені, що здаються штучними, передає Час Пік.

эвкалипт

У природних умовах райдужний евкаліпт росте на території Філіппін, Індонезії, Папуа-Нової Гвінеї. З середини 20-го століття дерево почали вирощувати інші країни: Бразилія, Конго, Коста-Ріка, Кот-д'івуар, Куба, Фіджі, Гондурас, Малайзія, Пуерто-Ріко, Самоа, Соломонові Острови, Шрі-Ланка, Китай.

Як і багато інших евкаліптів, райдужний евкаліпт швидко зростає. Зріле дерево може досягати висоти до 75 метрів у своєму природному середовищі існування. Зрілий стовбур має до 2,5 метрів в діаметрі.

У болотистих районах Африки райдужний евкаліпт садять для боротьби з малярією. Дерева споживають так багато води, що болота осушуються, і тому комарам залишається набагато менше води для їх яєць і личинок.

Також це дерево часто зустрічається на деревних плантаціях, так як воно є відмінним джерелом целюлози - основного інгредієнта при виготовленні паперу.

дерево

дерево

дерево

Райдужний евкаліпт - одне з чудес природи. Це справжнісіньке дерево-настрій. І зовсім не потрібно фарб.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: