03.05.2021, 09:49

Австрія в травні відкриє кордони для іноземних туристів

Ольга Романец | Все новости автора
Австрия

Уряд Австрії прийняв рішення з 19 травня відкрити кордони для іноземних туристів. Умовою для в'їзду стане надання негативного ПЛР-тесту на COVID-19, довідка про наявність антитіл або сертифікат вакцинації.

Відзначається, що обов'язковий 10-денний карантин після в'їзду в Австрію буде діяти тільки в районах з високим ризиком зараження коронавірусом. В першу чергу, планується відкрити кордони для сусідніх європейських країн, а вже в червні влада країни планує оголосити наступні кроки щодо зняття карантинних обмежень.

Крім того, з 19 травня в Австрії відкриються ресторани, підприємства сфери туризму, культури і спорту. Щоб їх відвідувати, потрібно буде надати негативний тест на COVID-19, довідку про вакцинацію або про наявність антитіл. "Зелені паспорти" в країні планують впровадити в кінці травня. Також при відвідуванні закладів відвідувачі повинні попередньо реєструватися, носити маску типу FFP-2 в приміщенні, дотримуватися соціальної дистанції тощо.

Нагадаємо, рішенням Кабінету міністрів з 00: 00 2 травня іноземцям та особам без громадянства, які прибули з Індії або перебували на її території не менше семи днів протягом останніх 14 днів, заборонено перетинати кордон з Україною.

Читайте також: У Польщі виявили індійський штам коронавірусу

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик