03.05.2021, 17:05

Зеленський у Польщі висловився про війну на Донбасі та окупацію Криму: "Це війна в Європі"

Марина Началова | Все новости автора
зеленский

Для України важлива підтримка з боку європейських партнерів в умовах триваючої російської агресії, адже це і є війна, яка йде в Європі.

Про це говорив президент України Володимир Зеленський у Варшаві під час саміту з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії, передає Час Пік.

"Хочу подякувати за увагу до України. Партнери постійно підтримують Україну, нашу територіальну цілісність, наш суверенітет. Я вам всім вдячний. Сьогодні це дуже важливо, коли анексована частина України - наш півострів Крим, і коли у нас йде війна на сході. Це і є війна в Європі. Тут дуже важливо, щоб ми були разом", - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що Україна, як і її європейські партнери, прагне жити в демократичному світі. Разом з тим у наших країн різний досвід: Україна багато років боролася за свою незалежність, і сьогодні вона продовжує це робити на сході.

"Стільки століть українці це робили, і я впевнений, що незалежність в цей раз ніхто не віддасть завдяки нашій з вами міцності", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що президенти України, Польщі, Естонії, Латвії і Литви підписали спільну декларацію.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик