03.05.2021, 17:59

Заморозки та грозові дощі: яка погода чекає українців на цьому тижні і чи буде спека у травні

Марина Началова | Все новости автора
май

Кінець весни в Україні може здивувати як заморозками, так і 30-градусною спекою. Травень 2021 року буде не без сюрпризів: перший тиждень місяця ознаменується похолоданням до заморозків і дощами.

Вже найближчої ночі частину України накриють заморозки, передає Час Пік з посиланням на прогноз синоптика Наталки Діденко.

У яких регіонах приморозить?

Діденко повідомила, що невеликі заморозки на ґрунті в ніч на 4 травня можливі в західних, північних і центральних областях. На півдні та сході заморозків не передбачається.

Температура повітря в цілому найближчої ночі очікується +2 +6 градусів, у східних областях та в південній частині +6 +12 градусів. Вдень 4-го травня очікується +10 +15 градусів, на Донеччині, Луганщині та в південній частині тепліше, +12 +17 градусів.

За прогнозом Діденко, протягом тижня в Україні буде теплішати, а в другій половині тижня стане більше дощів. Найбільш інтенсивні опади очікуються в суботу, 8 травня.

Синоптик повідомила, що з наступного понеділка, 10 травня, в Україну увірветься справжнє тепло, до +20 +25 градусів і навіть вище.

В Україну прийдуть грозові дощі

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, дощі з грозами на цьому тижні будуть поступово "захоплювати" Україну. Так, 4 травня опадів не очікується, в середу дощі з грозами прогнозуються на крайньому заході країни.

У четвер, 6 травня, грози перемістяться до центральної частини України, в п'ятницю охоплять більшу частину території, крім південно-східних областей. У суботу, 8 травня, дощі з грозами очікуються у всіх регіонах України.

Погода в Луганській області

Луганський обласний центр з гідрометеорології ]]>прогнозує ]]>в області дощ з грозою вже цієї ночі. Заморозки в регіоні можливі в ніч на середу.

Так, за прогнозом місцевих синоптиків, 4 травня по Луганській області хмарно з проясненнями, вночі дощ, місцями гроза. Вдень без опадів. Вітер північно-західний, 9-14 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 4-9 градусів тепла, вдень 14-19 градусів тепла.

По місту Сєвєродонецьк завтра хмарно з проясненнями. Вночі дощ, гроза. Вдень без опадів. Вітер північно-західний, 9-14 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 6-8 градусів тепла, вдень 16-18 градусів тепла.

5 травня на Луганщині мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 2-7 градусів тепла, заморозки на поверхні грунту та місцями в повітрі 0-5 градусів морозу, вдень 17-22 градуси тепла.

6 травня мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 4-9 градусів тепла, вдень 18-23 градуси тепла.

7 травня хмарно з проясненнями, без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 5-10 градусів тепла, вдень 18-23 градуси тепла.

8 травня мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура вночі 5-10 градусів тепла, вдень 20-25 градусів тепла.

Якою буде погода у травні в Україні?

Синоптики вже дають попередні прогнози погоди в Україні на місяць. За даними сайту Gismeteo, поточний тиждень буде прохолодним і дощовим. Періоди дощів і прояснень будуть чергуватися до кінця травня.

Попередньо, сильної спеки в травні не прогнозується. Температура в Києві ледь підніметься трохи вище 20 градусів.

Спекотної погоди не очікується і на півдні України: погода в Одесі мало чим відрізнятиметься від київської.

У західних областях також не буде спекотного травня.

На сході України в травні очікується менше дощів. Температура повітря буде на пару градусів вищою, ніж в інших регіонах.

Народний синоптик Леонід Горбань дає інший прогноз. За його словами, 6-8 травня на Україну обрушаться холодні зливи, температура впаде до +10 +12 градусів вдень, у північних і східних областях можливі заморозки вночі.

Однак вже після 10 травня, за прогнозом Горбаня, почнеться "справжнє літо", а в 20-х числах травня буде спека вище +30 градусів.

Як заявляє народний синоптик, у середині травня Україну накриють грозові дощі, в третій декаді місяця встановиться комфортна погода - вдень +25 +27 градусів тепла. В кінці травня трохи похолодає, вдень до +20 +22 градусів.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі обіцяли українцям більш теплий травень, ніж зазвичай.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: