04.05.2021, 07:24

У Білому домі розкрили деталі майбутніх переговорів Путіна і Байдена

Ольга Романец | Все новости автора
США

Президент США Джо Байден хоче обговорити з президентом Росії Володимиром Путіним питання стабілізації двосторонніх відносин Вашингтона і Москви.

Таку заяву 3 травня зробив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній прес-конференції з главою МЗС Великобританії Домініком Раабом, передає Час Пік.

Представник Білого дому зазначив, що якщо Росія вирішить діяти нерозважливо або агресивно, то США будуть застосовувати відповідні заходи.

При цьому він зізнався, що у США немає прагнення до ескалації.

"Президент Байден вже давно - ще до того, як він став президентом - чітко заявляв, що якщо Росія вирішить діяти нерозважливо або агресивно, ми приймемо відповідні заходи. Але ми не прагнемо до ескалації, ми б вважали за краще мати більш стабільні, більш передбачувані відносини. І якщо Росія рухається в цьому напрямку, то і ми теж. І я думаю, що у президента Байдена буде можливість поговорити про це безпосередньо, коли він зустрінеться з президентом Путіним", - сказав глава американської дипломатії.

Нагадаємо, розвідувальне управління Міноборони США представило доповідь про глобальні загрози в 2021 році з боку Китаю і Росії для Сполучених Штатів і їх союзників.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: