04.05.2021, 16:19

Німецькі екологи подали до суду через будівництво "Північного потоку-2"

Марина Началова | Все новости автора

У Німеччині Союз охорони природи та біорізноманіття (NABU) намагається зупинити через суд будівництво газопроводу "Північний потік-2" у виключній економічній зоні країни.

Організація подала відповідний позов до адміністративного суду Гамбурга, передає Час Пік з посиланням на Deutsche Welle.

Екологи стверджують, що ділянка газопроводу довжиною 16,5 кілометрів проходить по території пташиного заповідника. Однак на початку квітня Федеральне відомство з морського судноплавства і гідрографії відхилило заперечення NABU щодо будівництва газопроводу в цій місцевості: у відомстві заявили, що труба проходить по межі заповідника і не може суттєво вплинути на птахів, які зупиняються там для відпочинку.

Як заявили після цього екологи, єдиний спосіб обмежити нанесення шкоди Балтійського моря - це звернутися до суду. У NABU стверджують, що російський трубопровід руйнує флору і фауну на дні на площі, рівній 16 футбольним полям.

У квітні позов проти будівництва "Північного потоку-2" в адміністративний суд Гамбурга також подала екологічна організація Deutsche Umwelthilfe (DUH).

У Федеральному відомстві з морського судноплавства і гідрографії зазначають, що поки розглядаються позови двох екологічних організацій, дія виданого відомством дозволу на будівництво останньої ділянки газопроводу призупиняється.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик