04.05.2021, 19:01

Ляшко назвав області, які найближчим часом можуть вийти з "червоної" зони карантину

Марина Началова | Все новости автора
виктор ляшко

З 5 травня Житомирська область вийде з "червоної" зони епідемічної небезпеки. У найближчі дні "червону" зону можуть покинути ще чотири області.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко за підсумками засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Ляшко зазначив, що за останній місяць на Житомирщині спостерігалося поліпшення епідемічної ситуації. Зокрема, за останній тиждень захворюваність на COVID-19 впала на 28%. Крім того, за останній місяць в області кількість госпіталізацій зменшилася в 2 рази, а за останній тиждень - на 21%.

На Житомирщині також стабілізується ситуація з грипом і ГРВІ: якщо місяць тому епідпоріг був перевищений на 40%, то зараз перевищення становить 5% і продовжує падати.

Ляшко заявив, що в Житомирській області виконані всі умови для виходу з "червоної" зони. Оскільки епідпоріг щодо грипу та ГРВІ все ще перевищено, область перейде в "помаранчеву" зону.

Крім того, поліпшення епідситуації спостерігається також в Запорізькій, Полтавській, Хмельницькій та Чернігівській областях. При збереженні позитивної динаміки ці регіони можуть вийти з "червоного" рівня епідемічної небезпеки вже протягом найближчих днів, заявив Ляшко.

Читайте ще: Європейський регулятор почав експертизу китайської вакцини від COVID-19

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: