18.10.2021, 21:04

У Чорнобилі виявили небезпечну істоту, яка може залишити "мітку" на все життя (фото)

чернобыль

У Чорнобилі природа, незважаючи на осінні холоди, продовжує буяти. Нещодавно на фото потрапила рідкісна і небезпечна істота, яка мешкає в цих краях.

Фото опубліковане на сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в Facebook, передає Час Пік.

Співробітники заповідника побачили гадюку звичайну.

"Гадюка звичайна. Вилізла погрітися на сонці і тут виявили", - підписали кадр автори.

Відзначається, що даний плазун не так часто зустрічається в Поліссі. І для тих, хто боїться змій, це добре, адже гадюка звичайна небезпечна. Вона може вкусити людину, впорснувши отруту. Отрута токсичної дії здатна призводити до крововиливів і викликає місцевий некроз тканин. На тілі людини шрами від зубів можуть залишитися на все життя, нагадуючи про зустріч з гадюкою, як мітка. 

"Чим ближче місце укусу до голови, тим він небезпечніший. Навесні отрута гадюки більш токсична, ніж влітку. Укус гадюки викликає наростаючий біль. За крововиливом поширюється потемніння шкіри і набряки", - йдеться в матеріалах, оприлюднених на сайті заповідника. 

Як повідомлялося раніше, в Чорнобильській зоні виявили дивну аномалію - в кінці вересня тут як навесні розцвіли каштани. 

Читайте також: 

Вже зовсім скоро: народний синоптик розповів, коли в Україні випаде перший сніг

Кафе в Прип'яті, автовокзал, 16-поверхівка: кілька об'єктів Чорнобильської зони отримають "нове життя"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик