05.12.2021, 15:10

Шахраї "розвели" мешканців Рубіжного і Сєвєродонецька на 80 тисяч гривень

Марина Началова | Все новости автора

Двоє мешканок Луганщини втратили більше 80 тисяч гривень за шахрайською схемою «псевдобанківський працівник».

Про це повідомив відділ комунікації поліції Луганської області, передає Час Пік.

Мешканці м. Сєвєродонецьк зателефонувала невідома жінка, яка представилась працівником банку АТ «ПУМБ» та повідомила, що з банківської картки заявниці невідомі намагаються зняти грошові кошти та для того, щоб цьому завадити, необхідно надати реквізити картки. Після того, як жінка передала інформацію, з її картки було знято 11505 грн.

Мешканці м. Рубіжне зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку та повідомив, що карткою заявниці намагаються розрахуватися за товар та для підтвердження цієї операції треба надати згоду. Після чого невідомий повідомив, що для запобігання зняття грошових коштів заявниці потрібно ввести комбінацію цифр, які їй надійдуть в смс-повідомленні, на що жінка погодилась. Після чого з картки заявниці було списано 75155 грн.

Поліція просить запам’ятати:

  • ніколи і нікому не передавайте реквізити своєї банківської картки (термін дії та cvv-код) та коди з смс-повідомлень. Це конфіденційна інформація і вона не потрібна працівникам банку для роботи;
  • перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють телефоном невідомі особи;
  • якщо у вас виникли питання або сумніви щодо дій з вашою банківською карткою, зателефонуйте на гарячу лінію банку (номер вказаний на зворотньому боці вашої картки).

Раніше повідомлялося, що двох жителів Луганщини шахраї "надули" майже на 50 тисяч гривень.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик