19.01.2022, 07:23

В Україну з Британії прибула партія протитанкових засобів

Минобороны

В Україну прибула чергова партія міжнародної технічної допомоги від Великобританії Збройним Силам України. 

Великобританія передала Україні партію протитанкових засобів. У Міноборони зазначили, що надані засоби будуть використані виключно з оборонною метою, повідомляє Час Пік.

"Безперечно, це зміцнюватиме наші війська, це посилить наші оборонні спроможності. І я хочу підкреслити, що ця допомога буде використана виключно з оборонною метою, для захисту наших військ, для захисту критичної інфраструктури, і для захисту мирного населення, від будь-яких проявів, будь-яких дій, які зможуть призвести до ескалації", - сказав заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Також Петренко подякував народу та уряду Великої Британії за надану підтримку та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Нагадаємо, 17 січня в Україну вже доставили перші протитанкові системи з Великобританії. Як заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес, було прийнято рішення поставити Україні легкі протитанкові оборонні системи. Уоллес зазначив, що ці поставки озброєння носять оборонний характер. Він також повідомив, що "невелика кількість" британських військових проведе навчання, щоб допомогти українським військовослужбовцям у використанні цієї зброї.

Минобороны Минобороны

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик