22.01.2022, 16:19

Луганщина посіла третє місце по країні за підсумками "Великого будівництва" в 2021 році, - Гайдай

велыке будивныцтво

За підсумками реалізації програми "Велике будівництво" в 2021 році Луганська область посіла третє місце по Україні.

Про це повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай на своїй офіційній сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Підсумки "Великого будівництва" - 2021 в Луганській області - третє місце по країні. Плани на 2022 рік говорять про те, що минулий рік ми точно перевершимо!", - написав Гайдай. 

В ході прес-конференції, яку пройшла в п'ятницю, 21 січня, глава ЛОДА розповів, що за рік в регіоні було побудовано або відремонтовано 27 об'єктів соціальної інфраструктури.

Зокрема, реконструйовано чотири сільські школи (Куземівська, Рудівська, Станично-Луганська № 1 та Новоайдарська школа-гімназія), два дитячі садки ("Малятко" у Кремінній та ясла-садок "Теремок" у Троїцьку), а також сім лікарських амбулаторій. Для цих медичних установ вдалося придбати два рентгенівських апарати, п'ять комп'ютерних томографів, три апарати УЗД.

Окремо Гайдай згадав реконструкцію басейну "Садко" у Сєвєродонецьку, будівництво чотирьох будинків для тренерів та спортсменів у Кремінній, а також трьох спортивних комплексів, 73 спортивних майданчиків, 28 активних парків в області.

"Ми посилили потужності дорожнього будівництва. Тільки минулого року відремонтовано майже 200 кілометрів автомобільних доріг державного значення і 56 кілометрів вулиць та доріг комунальної власності в населених пунктах, оновлено п'ять мостів", - підкреслив Гайдай. 

Крім того, у Міловому осучаснили меморіальний комплекс національного значення "Україна - визволителям", відкрили "Дзвін пам'яті". У Сєвєродонецьку відновили сквер ім. Сергія Губанова.

Читайте також: Реконструкція стадіону "Хімік" та будівництво корпусів обласної лікарні: Гайдай відзвітував про стан проєктів

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик