23.01.2022, 22:43

Названі психологічні якості, які повинен мати кандидат для польоту на Марс

Марина Началова | Все новости автора

Вчені склали психологічний портрет людини, яка підійшла б у якості члена екіпажу для експедиції на Марс.

Співробітники ІМБП РАН назвали риси, якими має мати потенційний мандрівник на Марс, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Вчені зазначають, що така людина має бути здатною витримати специфічні умови тривалого космічного польоту, а саме - дефіцит інформації, розлука з сім'єю, тривале перебування в обмеженому просторі з одними й тими самими людьми та різні ризики, які можуть виникнути під час подорожі.

Ідеальний кандидат для польоту на Марс - інтроверт, що не особливо потребує соціальних контактів, без явних особливостей у поведінці та розмові, які можуть дратувати оточуючих. Це має бути авантюрист, готовий ризикувати. Робота для нього має стояти вище, ніж стосунки з близькими людьми, адже він виявиться надовго відірваним від сім'ї. Переважно це має бути представник європейської чи американської культури.

В екіпажі мають бути і чоловіки, і жінки: відмінності в їхньому мисленні можуть стати в нагоді в різних ситуаціях.

Потенційні учасники польоту на Марс повинні легко переносити замкнені простори та відсутність приватності. Їм потрібно вміти ладити з іншими людьми і знаходити вихід із конфліктних ситуацій.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: